Gotlands Gille i Malmö                                                    
Gotl Gille i Malmö
Kalender Organisation Varpa Sektionen Kontakt Medlemsnytt Länkar

 

 

                           Varpa Mästerskap 2012                                                                         

                                                                                                                                                

                                                                       

 

 

 

Favoritsegrar i Gotlands Gilles varpatävlingar i Malmö

 

 Som vanligt blev det de senare årens giganter som segrade i årets gillesmästerskap i varpa, som Gotlands Gille i Malmö traditionsenligt anordnade sista söndagen i augusti i Hammars Park, Limhamn. Sedan år 2008 genomförs tävlingar i både individuell centimeterkastning och partävling med en herre och en dam.
samling
I centimetertävlingen vann Kjell-Åke Blomberg för tredje året i rad och har nu tre inteckningar i Gillets fina vandringspris i denna tävling. I partävlingen vann Inga-Lill och Tore Larsson efter en mycket jämn kamp mot paret Anita och Kjell-Åke Blomberg, som vunnit de fyra senaste åren plus en seger 1999. Inga-Lill och Tore har nu sammanlagt sju segrar och inteckningar i partävlingen och Anita och Kjell-Åke fem i densamma. Inga-Lill och Tore har dessutom varit tvåa vid fyra tillfällen. Tala om överlägsenhet!

Det såg inte lovande ut för tävlingarna, då väderleksrapporterna i såväl TV som på Internet visade ihållande regn hela natten till söndagen och under söndag förmiddag. Det skrämde säkert bort en del deltagare, då uppslutningen var mindre än vanligt. Bara fem par kom till partävlingen och sex till den individuella centimetertävlingen.

Men något regn kom inte på natten och inte heller under tävlingen, trots att regnmolnen hängde hotande nära. De hade gått till Halland, där det rapporterades skyfall och översvämningar under samma dag. Hur mycket man kan lita på väderlekstjänsten kan man fråga sig.

Så småningom kom också solen. De varpadeltagare och åskådare som infunnit sig upplevde därmed en fin picknickdag i den natursköna parken, den som så väl liknar ett gotländskt änge.

Arrangemanget leddes som vanligt av Gillets varpabaser Kjell-Åke Blomberg och Tore Larsson som med bravur också deltog i tävlingarna.

Blåbärspriset, ett uppmuntringspris som enligt traditionen utdelas till en lovande nybörjare,

gick till Lars-Inge Karlsson.

De tre bästa i centimeterkastningen var:

      1. Kjell-Åke Blomberg
2. Anita Blomberg
 3. Erland Stenqvist

                                      vinnare_2012/Kjell-Åke, Inga-Lilla samt Tore


och i partävlingen:


 1. Inga-Lill och Tore Larsson
      2. Anita och Kjell-Åke Blomberg
3. Birgit och Göran Ternéus.


/Jan Herlitz

Lars-Inge Karlsson med sitt blåbärspris - i bakgrunden skymtar Kjell-Åke och Anita Blomberg