Gotlands Gille i Malmö                                                    
Gotl Gille i Malmö
Kalender Organisation Varpa Sektionen Kontakt Medlemsnytt Länkar

 

 

                                                                                                    

                                                                                                                                                

                                                                       

 

Söndagen den 25 augusti hölls Gotlands Gille i Malmös årliga varpatävling i Hammars Park, Limhamn. Vi hade underbart väder med strålande solsken och klarblå himmel. Det var lite i varmaste laget dock, med närmare 30 grader i skuggan.

Pontus Fahlstedt började med att hälsa alla välkomna och gick igenom tävlingsreglerna.

 

bild 01 pontus Därefter kom tävlingarna snabbt igång.

 

bild 02 varpatävlingen Enligt de vana varpakastarna var underlaget i år något hårt, vilket gjorde att varporna gärna rullade.

En av matcherna i partävlingen blev riktigt spännande. Det såg från början ut att bli ren utklassning när det stod 7-0. Då träffade ena lagets spelare det ledande lagets varpa som krossades i 4 bitar, varpå varpan studsade vidare. 8-0 blev det efter detta. Den krossade varpan var en favorit, vilket gjorde att spelaren kom ur balans. Matchen slutade med seger för motståndarlaget med 11-12.

 

 Och här ser vi hur jämt det kunde vara i matcherna. Ingvar placerade varpan precis bakom pinnen. Pontus svarade med att landa PÅ pinnen med sin varpa. Riktigt snyggt!

 

bild 04 snygg kontring   bild 09 varpautrustning

 

Partävlingen vanns i år av Tore Larsson och Göran Ternéus. Trygve och Pontus Fahlstedt kom på andra plats. Christopher Meltzer och Ingvar Björkander kom på tredje plats. Totalt var det fem lag som startade.

 

bild 05 årets vinnare i partävlingen  Efter partävlingen inmundigades innehållet i de medhavda fikakorgarna, och pratades och skojades en hel del. Det var gott att få i sig lite kall dryck tyckte nog de flesta i värmen.

Centimetertävlingen vanns i år av Göran Ternéus på 716 cm. På andra plats kom Mats Håkansson med 724 cm. Han var också bästa nykomling (men inte nybörjare!) i Gotlands Gille i Malmös varpatävling och fick därmed blåbärspriset. Pontus Fahlstedt hamnade på tredje plats med sina 800 cm och Tore Larsson kom på en fjärdeplats med 823 cm.

 

bild 06 årets vinnarei cm   bild 07 bblåbärspriset

 

bild 08 tävlingsledarna   bild 10 vinnarna i varpatävlingarna

 

Stort grattis allesammans, och hoppas att vi ses på tävlingen igen nästa år! Den 11 oktober träffas vi igen på höstfesten. Mer info kommer.

Kortare referat finns publicerad i vår grupp på facebook, samt på helagotland.se: https://www.helagotland.se/familj/foreningsbrev/gotlands-gille-i-malmos-gillesmasterskap-i-varpa-2019-15636142.aspx

 

^^^Dok Start^^^^

Text och bilder: Pernilla Meltzer